Весић: од центра Београда до Лазаревца за 63 минута

Две линије БГ овоза Лазаревц-Овча-Лазаревац и Лазаревац-Ресник-Лазаревац од данас су почеле са радом.

Јутарњим возом у Лазаревац је јутрос стигао заменик градоначелника Београда Горан Весић са сарадницима, а на лазаревачкој железничкој станици сачекали су га челници општине. Према Весићевим речима од данас је од центра града до Лазаравца БГ возом потребно 63 минута.

“Обезбедили смо брзу и квалитену везу грађанима Барајева и Лазаревца са центром Београда. Путовање од центра Лазаревца до Вуковог споменика ће трајати тачно 63 минута, а од центра Лазаревца до БАС-ове станице се путује 80 минута под условом да није саобраћајни шпиц. Обезбедили смо шест полазака дневно радним данима, викендом четири поласка, а уведене су две нове линије, Лазаревц-Овча-Лазаревац и Лазаревац-Ресник-Лазаревац”,  рекао је Весић.

Он је додао је да ће БГ воз радним данима полазити из Лазаревца у 6:08, 7:49, 11:08, 14, 16:50 и 18:40, а ка Лазаревцу у 04:47, 6:30, 7:50, 12:30, 14:50 и 17:40.

Заменик градоначелника је навео да је уведена и кружна аутобуска линија од железничке до аутобуске станице у Лазаревцу дужине око 2,5 километра што омогућава грађанима да лакше дођу до БГ воза.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић је захвалио заменику градоначелника због увођења нове линије БГ воза јер је то било потребно грађанима ове општине.

„На захтев грађана предсеник општине Барајево и ја смо покренули иницијативу да се уведе ова линија. Грађани Лазаревца су на овај начин једнако третирани као и грађани централних градских општина“ додао је он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *