Уређење платоа испред Градске куће Лајковац

Интензивирани су радови на уређењу платоа испред зграде Општине Лајковац, што ће дати потпуно нови изглед центру колубарске вароши. Плато ће бити поплочан, имаће три фонтане, зеленило и пратећи мобилијар. У истом контексту биће урађен парк на простору садашње Зелене пијаце, када она буде премештена на нову локацију. Јавна набавка ће бити расписана следеће недеље и очекује се да радови почну крајем априла или после ускршњих празника.

-У првим летњим месецима Лајковчани ће моћи да уживају у новом изгледу централног градског језгра. На тај начин заокружујемо целину коју смо започели уређењем шеталишта у главној улици пре две године. После уређења платоа и изградње парка уследиће уређење пешачке зоне, замена дотрајалих клупа и других елемената мобилијара. Заменили смо дотрајале плоче на потезу од Општине до Библиотеке, након завршетка партера испред Градске куће урадићемо то и у преосталом делу улице. Надамо се да Лајковац постепено добија обрисе лепог градића – изјавио је медијима Андрија Живковић, председник Општине.

Вредност партерног уређења платоа код главног улаза је 15 милиона динара. Радове изводи конзорцијум чији је носилац „Хидросим“, који изводи земљане радове, поплочавање гранитом радиће „Матијашевић“ из Лазаревца, озелењавање „Ива Аграр“ из Лајковца, а опремање фонтана „Оаза“ из Лазаревца. Ту ће се налазити каскадна фонтана и две фонтане у облику слова Л. Вредност јавне набавке за будући парк биће око шест милиона динара. Осим зеленила и клупа, садржаће јавну чесму и игралиште за децу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *