У Лазаревцу нема жаришта – до сада 36 позитивних, осам преминулих, четворо излечених

У претходних шест дана у Лазаревцу су регистрована три новооболела пацијента од Covida19, тако да је сада укупно 36 позитивних, саопштио је данас директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ др Јован Милојевић.

Преминула су два лица, која су била дијализни пацијенти, те је до сада укупно осам преминулих са територије општине Лазаревац, од чега су четворо били дијализни пацијенти.

Четири пацијента су излечена и пуштена кући са клиника. Милојевић наглашава да нема оболеле деце и трудница на територији општине Лазаревац.

У Covid амбуланту у Лазревацу у претходних шест дана јавило се 166 пацијента, што се односи на прегледане пацијенте и телефонске консултације, тако је сада укупан број 1162 лица.

У самоизлоацију је упућено 18 лица, а на Инфективну клинику 12, а узетих брисева је 59, а од 7. априла до данас у лазаревачком Дому здравља узето је 159 брисева од чега је 96 људи негативно, 56 чека резулатете теста и 13 позитивних.

На хоспитализацији је тренутно 11 пацијената и то на КБЦ „Драгиша Мишовић“ један, КБЦ „Земун“ два пацијанта, КБЦ „Звездара“ два пацијента, на Инфективној клиници два, на Бањици један, два пацијанета на другим клиникама КБЦ-а Србије и један пацијент је у Општој болници Панчево.

Када је реч о здравственим радницима из Лазаревца, по речима др Милојевића, који раде у Специјалној болници за ендемску нефропатију, петоро њих је смештено на Сајму, два су у Селтерс бањи у Младеновцу, два у Бањи Ковиљачи и једна особа је у кућној излоацији. Свих десет су углавном без симптома, а позитивни су на Covid-19.

Др Милојевић је закључио да су мере заштите показале позитиван ефекат.

„Добили смо јуче и два епидемиолошка контејнера која су донација ЕУ и који ће за пар дана бити оспсобљени за тријажу и узимање брисева“, рекао је и захвалио се свим институцијама и грађанима који су пратили препоруке и допринели да епидемиолошка слика буде стабилна. Он је додао да ни у једном колективу или породици нема жаришта.

Осврнувши се на информације да има заражених у Чибутковици, Милојевић је рекао да је из овог места тестирано осам особа, троје негативно, пет чека резулатате, а за сада заражених нема.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *