Све већи број заражених

Епидемиолошка ситуација на територији лазаревачке општине је несигурна са тенденцијом пораста броја позитивних због попуштених мера током летњих месеци и почетка нове школске године, саопштио је данас др Јован Милојевић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“.

Током августа регистроване су 524 позитивне особе, док је у прве три недеље септембра заражено 510 особа. Тренутно је активно шест екипа које раде са ковид пацијентима које дневно збрину између 250 и 300 одраслих особа. „И поред свих напора ове установе да се максимално редукује дужина чекања и убрзају анализе, нажалост број пацијената је тренутно толико висок да и уз сав наш максималан ангажман и даље постоје извесне гужве“, објашњава Милојевић и додаје да су због гужви, на терет сопствених средстава, запослили још три доктора медицине.

Закључно са 19. септембром у лазаревачком дому здравља апликовано је 37.762 доза вакцина, од тога прву дозу је примило 18.162 пацијента, другу 17.191 и трећу 2.409 наших суграђана. Могуће је примити прву, другу и трећу дозу Фајзер и Синогарм вакцине, као и трећу доза Спутњик вакцине. Прва доза Спутњика може се искључиво примити на вакцинални пункт на београдском Сајму.

Радно време ковид амбуланте је од 7 до 22 часа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *