Одржан комеморативни скуп у почаст преминулом Милети Радојевићу

У Центру за културу Лазаревац данас је одржан комеморативни скуп у почаст преминулом Милети Радојевићу.

Милета је рођен 17. децембра 1955. године у Миросаљцима код Лазаревца. Од малих ногу одгајан је у хришћанској православној вери и светосавском предању, али одлучно поштујући и све друге вере. О дубини вере породице Радојевић говори чињеница да је његов син Зоран данас свештенослужитељ у Архиепископији београдско-карловачкој.

У периоду од 1976. године до данас богату радну биографију Милете Радојевића чине многе функције, али свакако период рада у ресору односа са црквама и верским заједницама представља круну његових људских и пословних настојања. Након функције директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама у Министарству правде Републике Србије, Милета је радио као саветник министру просвете Ружићу за верска питања. На последњем задатку нарочито се посветио унапређењу верске наставе, промоције талената надарених ученика, студената и научника, а посебно је био надахнут у споровођењу очувања српског идентитета и традиције. Захваљујући Милети Радојевићу актуелно Министарство просвете успоставило је и награду за истакнуте појединце.

Милета је био један од оснивача Социјалистичке партије Србије Лазаревац и члан Главног одбора у више сазива, а на тој функцији остао до данас. Такође, био је председник Социјалистичког савеза радног народа и народни посланик у првом сазиву Скупштине Србије. Био је члан Извршног одбора општинског одбора СПС. Милета је био добротвор многих храмова – помогао је велики број цркава, манастира и џамија. Нарочито је дао велики допринос Епархији шумадијској у којој је живео.

Од Милете Радојевића опростили су се партијски другови, међу којима председник СПС Ивица Дачић и пријатељи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *