Потписан споразум за отварање осам нових самосталних радњи

Национална служба за запошљавање града Београда и општина Лазаревац потписале су споразум о запошљавању, којим ће финансијски бити подржано отварање осам нових самосталних радњи. На овај начин биће смањена незапосленост, а ова лица моћи ће да конкуришу за нова рада места три месеца након отварања радње, рекао је директор филијале за град Београд НСЗ Добросав Марић. Он је додао да субвенција износи 250.000 динара и 270.000 динара за особе са инвалидитетом.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да досадашња сарадња са НЦЗ на одличном нивоу, као и да је у Лазаревцу незапосленост три одсто мања у односу на Београд. „Незапосленост је у односу на прошлу годину мања за 10 одсто и убеђен сам да ће се тај тренд наставити и следеће године. Ово је од почетка и био циљ сарадње са Националном службом за запошљавање, а ми као градска општина Лазаревац се трудимо да одвојимо што више средстава за овакве и сличне пројекте“, рекао је Синђелић.

Поред директора филијале за град Београд НСЗ Добросава Марића и председника општине Лазаревац Бојана Синђелића, потписивању споразума су присуствовали начелница Одељења за програме запошљавања Весна Живковић Костић и председник Савета за предузетништво, инвестиције и привреду Бојан Вељковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *