Почео упис у Музичку школу „Марко Тајчевић“

Упис за све заинтересоване ученике који желе да се упишу у први разред Музичке школе „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу је у току. 

Клавир, виолина, виолончело, хармоника и соло певање само је део образовних профила које ова школа нуди. „Могу се уписати ученици са територије града Лазаревца који би се школовали у матичној школи, ученици из општине Љиг где постоји подручно одељење, ученици из Степојевца, Вранића, а што се тиче заинтересованих ученика са подручја Моштанице, у току је добијање сагласности Министарства просвете за рад одељења, које се надам да ћемо добити, о чему ћемо накнадно обавестити родитеље и ученике“, рекао је Александар Станковић, директор Музичке школе „Марко Тајчевић“.

Пријављивање се врши онлајн на сајту школе
https://muzickaskolalazarevac.edu.rs/. По завршетку пријављивања, кандидати ће бити обавештени о терминима предуписних консултација. Том приликом наставници ће проверити музичке способности и склоности кандидата, тако да је потребно да ученици припреме једну песмицу која је у складу са њиховим узрастом. Након завршетка консултација биће сачињене ранг листе кандидата.

Станковић напомиње да иако на сајту стоји да је завршни дан за пријаву 7. јун, рок ће бити продужен и трајаће до 10. јуна.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *