Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу

Руководство лајковачке општине за изградњу, обнову и одржавње верских објеката на територији општине, буџетом за ову годину определило је пет милиона динара, што је за два милиона мање него претходне године.

Кроз разговор са старешинама свих верских објеката, биће донете одлуке о приоритетним радовима и о томе шта је неопходно урадити у овој години.

„Један од мојих предлога који ће бити пренет црквеним стрешинама је да сваке године одаберемо по две цркве са територије наше општине и њима изађемо у сусрет“, рекао је председник општине Лајковац Андрија Живковић. 

На тај начин би задовољили све црквене парохије у Лајковцу.

„Само за цркву у Јабучју биће потребно близу три милиона динара да се санира стара црква која потиче  још из 13. века и којој је неопходна санација и адаптација. Преко милион динара ће требати за манастир у Боговађи, за фасаду, и то би био тај буџет који је општина определила. Морамо наћи заједнички компромис и разумевање како би испунили и њихов захтеве, али пре свега и очекивања верника који одлазе у те црквене објекте“, рекао је Живковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *