Змија у крошњи дрвета

Да ли нам после борбе са комарцима предстоји борба са змијама?

Како је Лазаревчанка  Снежана Пантић, поставила на Фејсбуку фотографију на којој се види змија у крошњи дрвета у Улици Дула Караклајића бр. 31, на скретању за вртић, у Лазаревцу, многи грађани уплашени су за своју и безбедност своје деце. Змију је, како каже, фотографисала јутрос у 7.30.

Улица Дула Караклајића једна је од најпрометнијих у Лазаревцу, а дрво на којој је змија уочена налази се поред пешачког прелаза, на улазу у вртић „Ракила Котаров Вука“, те управо испод тог дрвета пролази велики број малишана. Једна од наших суграђанки која се нашла на лицу места је рекла: „Змија има око 1,5м и делује опасно, али сам чула да није отровна. Уплашена сам, јер ту деца стално пролазе”.

„Ветерина Београд“ дошла је по позиву комуналног инспектра из Лазаревца, али нису успели да пронађу змију.

Одговор на питање да ли и ко контролише број змија у Лазаревцу, пробали смо да добијемо ранијe у неколико наврата, али одговор је свакако, да у Лазаревцу за то не постоји надлежна служба, већ се мора контактирати служба београдске Зоохигијене.

Једино што за сада, посебно при веома високим температурама какве су ових дана, преостаје, јесте изузетан опрез грађана, нарочито деце.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *