Нови прописи за рад купалишта у Лазаревцу

Отворени пливачки базен и језеро Очага биће отворени за кориснике од данас, 13. јула, уз нове заштитне мере на купалиштима, ради спречавања и сузбијања заразне болести COVID-19 у складу са наредбом Градског штаба за ванредне ситуације Београда.

Базен ће радити у две смене од 10.00 до 14.00 часова и од 15.00 до 19.00 часова.

Током једносатне паузе, између 14.00 и 15.00 часова предвиђена је комплетна дезинфекција објекта. Током једне смене, максималан број купача на базену ће бити 90. У складу са наредбом, није дозвољено коришћење свлачионица и тушева у затвореном, већ је дозвољена само употреба тоалета.

Купање на језеру Очага дозвољено је свим данима од 10.00 до 20.00 часова. Дезинфекција ће се радити редовно, по устаљеној сатници. Максималан број купача на језеру Очага је 300.

Сунцобрани и лежаљке су постављени на прописаној удаљености на базену и језеру Очага. Сви запослени у оба објекта СРЦ „Колубара“ на отвореном носиће маске када долазе у контакт са гостима купалишта. Током боравка на базену и језеру, запослени ће указивати и подсећати кориснике на обавезу поштовања нових мера превенције са циљем заштите здравља.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *