НОВИ КИЛОМЕТРИ АСФАЛТА И ДРУГЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

На иницијативу мештана Живановића краја у МЗ Рудовци, као и Савета ове месне заједнице, из средстава буџета ГО Лазаревац опредељена су средства за  реконструкцију пута у том насељу, који до сада није био асфалтиран.

Радове је обишао председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и подсетио је да се ових дана асфалтира и у Дрену и Моросаљцима и да све тече по плану, баш онако како су то и обећали грађанима.

 „Читаву грађевинску сезону радићемо на путној инфраструктури, како би грађанима наше општине обезбедили што боље услове за живот“, реко је он.

„У Дрену је урађена улица у Живковића крају, а  ради се једна улица у Миросаљцима. Након тога следе Араповац  и Јунковац, тако да апсолутно гледамо да све месне зајенице буду равномерно заступљене“, рекао је Синђелић.

„Изузетно је задовољство видети да руководство лазаревачке општине води бригу о својим грађанима и то је добар показатељ  да су прави људи на правом месту“, рекао је Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић .

„Асфалтира се и реконструише велики број путева на територији општине, али морам напомеути да се и у другим општинама широм Србије  ради на побољшању животног стандарда.

Што се Лазаревца тиче, Министарство државне управе и локалне самоуправе определило је средства за завршетак Улице 1300 каплара, а то подразумева замену комплетне расвете и постављање нових стубова и очекујем да ће у нередних 45 до 60 дана отпочети и ти радови.

Поред тога, ми смо преко других министарстава обезбедили и средства за Улицу Краља Петра, а потписан је уговор и за комплетну реконструкцију столарије на лазаревачком Дому здравља у износу од око 24 милиона динара.

Такође бих напоменуо и да нас очекује рекострукција велике сале Скупштине општине“, навео је Стевић.

Драган Симић, председник Савета МЗ Рудовци каже да је сваки метар асфалта, посебно новог асфалта тамо где га до сада није било, од изузетног значаја.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *