Нове мере Штаба за ванредне ситуације Лајковац

Штаб за вандредне ситуације општине Лајковац је данас на трећој одржаној седници наложио нове мере с циљем спречавања ширења корона вируса:

1. Забрањује се кретање у насељеном месту Лајковац лицима старијим од 65 година, док се кретање лицима у сеоским подручјима на територији општине Лајковац ограничава за старосну групу од 70 година. Док се после 20 часова забрана кретања ограничава свим лицима до 05 часова ујутру, осим надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу.

2. Сва лица која су дошла на територију општине Лајковац из заражених подручја, а која немају донето решење о изолацији од стране граничне полиције или санитарне инспекције, у обавези су да се јаве Полицијској станици у Лајковцу на број телефона 014/3431-813

3. Обавештавају се пензионери са територије општине Лајковац који остварују новчну помоћ у узносу од 4.000,00 из буџета општине Лајковац да ће се исплата извршити аутоматски без подношења захтева, а у складу са захтевима поднетим за претходни квартал.

4. Обуствља се подношење захтева за конкурс за доделу дечијих аутоседишта. Нови рокови за подншење зехтева биће утврђени након укидања вандредог стања.

5. Обавештавају се пољопривредни произвођачи са територије општине Лајковац да ће јавни позив за подношење пријава за доделу средстава за суфинансирање камата за пољопривредне кредите као и суфинансирање у инвестицијама у физичка средства пољопривредних газдинстава бити објављен након укидања вандредног стања.

6. За све потребне информације у вези са новонасталом ситуацијом а у вези са корона вирусом, као и потребе локалног становништва, суграђани могу добити позивом на број 014/3431-120, који је доступан 24 часа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *