Нове инвестиције за дом здравља

Државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић, заједно са руководством ГО Лазаревац, обишао је радове на замени комплетне столарије у Дому здравља „Др Ђорђе Ковачевић”.

Ово је прва веома значајна инвестиција од када је овај објекат, пре 34 године, стављен у функцију, рекао је Стевић.

– У питању је замена комплетне столарије, а вредност радова је око 25 милиона динара. Средства је обезбедила ГО Лазаревац преко Министарства привреде и Инвестиционе банке уз подршку Града Београда. Заменом столарије свакако ће се добити на енергетској ефикасности и уштеди енергије. Дом здравља је донацијом Града Београда добио још једно санитетско возило, четврто по реду, а претходна три била су донација и Града Београда и Министарства здравља Републике Србије, рекао је Стевић.

Директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић”, др Јован Милојевић, каже да је у последње четири године доста уложено у здравство на територији општине Лазаревац, што је оповргло све оне сумње из претходних десетак година да ће Лазаревац једног дана бити напуштено место у коме људи неће имати никакве услове за живот.

– Поред столарије ту је свакако и измештање породилишта у нови објекат, чија је изградња при крају и ми смо обезбедили средства преко Града Београда за опремање објекта, тако да нас сада чекају јавне набавке везане за опремање ванболничког породилишта. Морам нагласити да ће оно имати троструки значај. Наше пацијенткиње ће се порађати у бољим условима, комплетан женски диспанзер биће у том објекту, као и сва саветовалишта, а садашње ванболничко породилиште биће приведено другој намени, а то је збрињавање најтежих пацијената којима ће бити омогућена брига у најтежим стадијумима болести. Уз све то морам нагласити донацију Града Београда, ново санитетско возило, вредно око четири милиона динара, као и дефибрилатор за реанимацију пацијената, наглашава Милојевић.

Радове су обишли и председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић, чланови Већа, као и председник Скупштине ГО Лазаревац, Томислав Рикановић. Он је истакао захвалност Граду Београду, Министарству здравља и Европској инвестиционој банци, који су помогли да се после дужег низа година једна велика инвестиција од 25 милиона динара уложи у лазаревачки дом здравља.

– Ми ћемо и у наредном периоду кроз разне активности настојати да здравствену заштиту у Лазаревцу подигнемо на још виши ниво, а захвалио бих се и директору дома здравља који је у претходних неколико година показао и доказао квалитет у послу који ради, почев од разних превентивних прегледа, па до неких других активности, које су итекако повећале ниво здравствене заштите на нивоу наше општине.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *