Болничка библиотека за будуће маме

Библиотека „Димитрије Туцовић“ поклонила је књиге и часописе гинеколошком одељењу Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“.

Будуће мајке ће од сада, док буду чекале на преглед, имати могућност да прекрате време и прочитају неке од изложених наслова. Како и сам плакат лазаревачке библиотеке каже, читање обогаћује речник, побољшава концентрацију, јача социјалне вештине, али такође и опушта, смањује стрес, поправља расположење, што може бити од велике користи трудницама.

Директорка библиотеке, Јасмина Иванковић, рекла је да принцип отворених библиотека постоји у скандинавским земљама, док је и код нас наишао на добар одзив. Пацијенти ће моћи да читају класике домаће и светске књижевности, поезију, прозу, афоризме, часописе…

Поздрављајући сарадњу са библиотеком, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ др Јован Милојевић се захвалио на донацији, наглашавајући да књиге позитивно утичу на развој људске психе.

Ово није први пут да библиотека поклања књиге дому здравља. Иста акција спроведена је у априлу ове године на одељењу педијатрије о чему је Сузана Стоисављевић, ПР дома здравља рекла: „Наши пацијенти су увек на првом месту, не само кад је здравствена услуга у питању, већ желимо да им пружимо и пријатан амбијент. Отворена библиотека на одељењу педијатрије попримала је огроман значај и добијамо много похвала од родитеља и деце, а нама је најважније да су наши пацијенти задовољни“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *