Извештај Штаба за ванредне ситуације ГО Лазаревац са одржане 15. седнице

Штаб за ванредне ситуације на данас одржаној 15. седници усвојио је Информацију о тренутном стању на подручју Градске општине Лазаревац везану за епидемију COVID-19 у којем се између осталог наводи: 

У COVID амбуланти Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ у Лазаревцу од почетка избијања епидемије COVID укупно је прегледано 501 лице са респираторним сметњама, а преко 150 лица је саветовано телефонским путем. Од овог броја 253 лица послато је у самоизолацију по разним основама (боравили у иностранству, имали одређене сметње које личе на симптоме вируса COVID-19 или су послати са других пунктова), а 19 лица послато је на даље испитивање на Инфективну клинику. 

У усвојеном Извештају се наводи да од 19 тестираних лица за четири лица постоји званична потврда да су инфицирани вирусом COVID-19. Од четири инфицирана лица мушкарац стар 60 година, који је имао хроничну болест бубрега преминуо је 28.03.2020. године од последица основног обољења, док је мушкарац стар 70 година преминуо 01.04.2020. године од последица инфекције COVID-19. Два инфицирана лица, брачни пар мушкарац стар 62 године и жена стара 61 годину, налазе се на болничком лечењу у КБЦ „Земун“ у Београду. 

У Извештају се наводи да се активности Полицијске станице Лазаревац одвијају несметано и без већих проблема, а да на подручју градске општине Лазаревац нема већих кршења мера прописаних од стране Владе Републике Србије.

Штаб за ванредне ситуације са данас одржане седнице упутио је апел становништву са подручја градске општине Лазаревац да за време предстојећих верских празника поштује мере прописане од стране Владе Републике Србије у погледу окупљања већег броја грађана на истом месту, правила о међусобном растојању лица испред и у објектима, као и ношења заштитних средстава.

У складу са наредбом Градског Штаба за ванредне ситуације, Штаб за ванредне ситуације ГО Лазаревац донео је закључак о увођењу двадесетчетворочасовног активног дежурства чланова Штаба.

На данашњој 15. седници Штаба донета је и препорукаЈавном предузећу за комуналну привреду „Лазаревац“ из Лазаревца, да на основу препоруке Градског штаба за ванредне ситуације Г- Број:82-2377/2020 од 31.03.2020. године, рад продавница које се налазе у објекту зелене пијаце у Лазаревцу организује на начин који ће обезбедити примену свих до сада уведених мера чији је циљ сузбијање и заштита грађана од ширења вируса COVID-19, правила о међусобном растојању лица испред продавница и о броју лица која могу истовремено да буду у продавници. Радно време радним даном до 15 часова, суботом и недељом до 13 часова.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *