Хуманитарни базар „За Ланину животну битку“

Деветомесечна Лана Јовановић болује од спиналне мишићне атрофије за чије је лечење потребно издвојити велику своту новца. Тим поводом, на платоу испред Рударске чесме у петак, 14. августа, од 18 часова биће организован хуманитарни базар под називом „За Ланину животну битку“.

Дечји ручно израђени сувенири, играчке, књиге, гардероба, цветни аранжмани и остало моћи ће да се купи на постављеним штандовима, а на посебном штанду „Помози и освоји“ грађани ће моћи да окушају срећу у наградним играма и освоје вредне награде спонзора који су подржали ову акцију.

„Потребно је да се скупи 2,1 милиона долара, плус трошкови хоспитализације око 300.000 долара, а до сада је скупљно око 700.000 евра. Оно што је битно јесте да је учинковитост лека 100 одсто уколико се прими до прве године живота, после тога се смањује, а после друге године не може уопште да купи лек. У Лазаревцу и околини до сада је узело учешће 80 приватних локала тако што су поставили кутију за помоћ Лани у својим радњама“, поручују организатори акције.

Сви посетиоци базара требало би да носе маске уколико од друге особе не могу да одрже одстојање веће од два метра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *