До сада позитивно 535 особа, епидемиолошка ситуација стабилнија

Епидемиолошка ситуација на територији општине Лазаревац постаје стабилнија, а последњи подаци говоре да је од почетка епидемије, тачније од 20. марта до 11. августа, тестирано 1962 лица, од чега је 535 било позитивно, док је преминуло 14 особа.

Ипак, ситуација је и даље несигурна, истиче епидемиолог др Душан Вујновић и додаје да је други пик епидемије имао највише позитивних 21. јула, када је ковид инфекција потврђена код 23 особе. Што се тиче последње недеље, евидентирана је 21 позитивна особа. Пацијенти углавном имају лакшу клиничку слику, а најчешћи симптом био је губитак чула укуса и мириса.

Епидемиолошка служба на време је едуковала своје запослене и релативно припремљено одреаговала на новонасталу ситуацију у Лазаревцу, истиче др Љубиша Анђелић, начелник хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“. Он додаје да једини недостатак службе јесте мањак медицинског кадра, али да су уз максималан ангажман запослених успели су да одговоре на све изазове.

Пацијенти који желе да ураде комеријални тест о сопственом трошку, то и даље не могу урадити у лазаревачком дому здравља, већ се морају тестирати у Београду.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *