Дезинфекција јавних површина, улаза у банке, банкомата…

Стручни оперативни тима за епидемију (СОТ) је на другој одржаној седници, на којој су присутвовали др Љиљана Молеровић (руководилац тима), Марко Мирковић (ПС Лајковац, члан), Ненад Џајевић (члан), Душан Радовић (члан), др Драган Миловановић (члан) и Бојан Богдановић (члан), донео нове мере и закључке:

1. ЈП Градска чистоћа интензивира активности на дезинфекцији јавних површина и то: прање улица цистернама у периоду од 20 часова, дневно третирање улица прскањем цистернама као и ручно третитарње прскалицама – јавних површина, паркова, тротоара, иралишта, улаза у зграде и осталих улаза.

2. Издавање Наредбе свим банкама да дезинфикују своје банкомате и улазе у банку. Третирање је неопходно на почетку и на крају радног времена, као и на свака три сата у току радног времена.

3. Директор комуналног Бојан Богдановић је констатовао да у магацину ЈП Градска чистоћа поседују 700 заштитиних одела која су остала од ексхумације, која ће радници комуналног користити за дезинфекцију јавних површина, док ће вишак одела бити преусмерен Дому здравља Лајковац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *