Аутобуске линије на територији Лајковца

Општина Лајковац потписала је уговор о поверавању обављања делатности градско-приградског превоза на територији општине са Саобраћајним предузећем „Ластра“ Лазаревац у партнерству са СП „Ласта“ Београд.

Председник лајковачке општине Андрија Живковић рекао је да се нада да ће најкасније до 1. септембра кренути са оваквим начином превоза.

„До тада ћемо имати регулисан линијски превоз, поготово на оним деловима Лајковца где до сада није био успостављн аутобуски превоз, а то су места са малим бројем становника где није било исплативо успоставити аутобуске линије, као што су Скобаљ, Бајевац и сично.  Око пет, шест линија биће упостављено на територији целе општине, али ће се оне прилагодити броју путника“.

Уговор о сарадњи потписан је на пет година, а примарни циљ обе сране потписника јесте побољшање услова превоза путника на територији општине Лајковац.

Душан Симеуновић, директор СП „Ластра“ Лазаревац  каже да ће ово предузеће на побољшању превоза у Лајковцу радити заједно са својом матичном компанијом СП „Ласта“.

„Овај посао од пет година ће нам омогућити да и даље будемо лидери у овом делу Србије. Ми смо фирма из Лазаревца и неозбиљно би било да је било која друга фирма овде добила посао, такорећи “у нашем дворишту“, тако да ћемо се ми трудити да оправдамо очекивања и грађанима Лајковца омогућимо сигуран и квалитетан превоз“, рекао је Симеуновић.

Понуда на тендеру СП Ластра подразумевала је и то да ће сви путници старији од 65 година имати бесплатан превоз, а директор је рекао и да ће се постарати да заједно са матичном компанијом Ласта и њеним руководством нађе начин и да се главно аутобуско стајалиште у самом Лајковцу реновира.

Потписивањем  уговора о градско- приградском превозу на територији општине Лајковац окончан је поступак који је трајао пуне две године, због законских процедура које су му претходиле.

Превоз ће бити обезбеђен неколико пута у току дана и то у току трајања школске године, пет до шест пута  на појединим линијама, а током распуста због малог броја путника превоз ће бити организован дв пута дневно, за долазак и повратак запослених из прве смене.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *