44 особе у Лазаревцу до данас позитивне на Covid19

Према дневном извештају Института за јавно здравље Србије о зараженим лицима на територији Републике Србије који приказује скуп података који садржи ресурсе о полу, старости, општини пребивалишта особа које су заражене, са временском одредницом у периоду од 15.04. у 14h до 26.04. у 14h, са територије општине Лазаревац у претходних 11 дана потврђено је да је 16 лица позитивно на нови коронавирус.

Како је приказано у документу, у периоду од 6. марта до 14. априла потврђено је 28 случајева заразе, тако да је према извештају до данас на територји Лазаревца потврђен Covid19 код 44 особе.

Што се тиче заражених до 14. априла, реч је о 13 особа женског и 15 мушког пола. Према подацима о пребивалишту из Бурова је једна особа, две из Врбовна, једна из Петке, три из Степојевца, шест из Чибутковице, из Великих Црљена једна, из Лесковца једна, из Рудоваца три особе, преосталих 10 су са пребивалиштем Лазаревац. Најмлађа особа је женског пола стара 34 године, а најстарија два лица од 84.

Након 15. априла, присуство овог вируса потврђено је код девет особа мушког и седам особа женског пола. Најмлађа заражена особа је женског пола стара 27 година, док најстарији Лазаревчанин заражен у претходних 11 дана има 79 година. За овај период још увек нема приказа о адресама.

 Извор: Институт за јавно здравље Србије “Милан Јовановић – Батут”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *