Ухапшено десет особа у Колубари

Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ захваљује Министарству унутрашњих послова Србије и Тужилаштву на брзој реакцији и сарадњи у акцији сузбијања крађе нафте у огранку РБ „Колубара“. На овај начин спречено је наношење штете „Електропривреди Србије“ на нивоу од 1,5 милиона евра годишње, – наводи се у званичном саопштењу ЈП ЕПС.
После вишемесечне истраге унутрашње контроле ЈП ЕПС и „Колубара услуга“, у акцији МУП-а и Тужилаштва ухапшено је 10 особа осумњичених за крађу нафте која је била намењена за рударску механизацију на коповима.
Међу ухапшенима су седам радника РБ „Колубара“, по један садашњи и бивши радник „Колубара услуга“ и власник стоваришта у Великим Црљенима. Ухапшени су возачи цистерни Д. Ђ, Н. П. и М. Б, точиоци горива Б. П, М. С. и С. Д, радник поља „Д“ Р. Т, радник „Колубара услуга“ В. М, бивши радник „Колубара услуга“ П. И. и власник стоваришта М. Т.
Надлежни у ЈП ЕПС наставиће оштре контроле како би се предупредиле или откриле евентуалне крађе и заштитила имовина предузећа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *