У Лајковцу расте најлепша ружа у Србији

Ружа “скарлет мејандекор”, коју негују и гаје чланови породице Милијановић из Лајковца, је на наградном конкурсу “Бирамо најлепшу ружу Србије”, часописа “Лиса”, који је трајао од 20. маја до 31. августа 2016. године, освојила прво место и, према речима чланова комисије, потпуно их је очарала.

У питању је ружа стаблашица падајуће форме са ситним, али бројним, црвеним цветовима, коју је средњошколски професор и домаћин за пример, Мирко Милијановић, засадио 2013. године. За прво место, компанија “Флора Експрес” је Милијановиће наградила садницом увозне стаблашице лантане.

“Нисам се надао освајању, не првог, него било ког места на овом конкурсу јер све ово радим из хобија и из љубави према хортикултури. Наравно, срећан сам због награде и ово ми је велики подстрек да наставим да се бавим својим хобијем. Посебно ми је драго и то што има ко да забележи и да објави овако нешто, како би се видели резултати уложеног труда и рада. А лепших награда од нових биљака, нових садница и нових биљних авантура за нас нема”, изнео је за Праве новине своје утиске о освојеној награди, Мирко Милијановић.

Друго место на овом конкурсу, освојила је ружа “симпатија”, која је порасла чак до другог спрата једне зграде на Миријеву коју пажљиво уређују станари, а снимак је послала Далиборка Станић, док је видео снимак треће награђене руже стигао из Сурдулице, од Јелене Китановић, која гаји све врсте ружа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *