Лопови су били у стану док смо спавали

Поводом објављеног текста на нашем порталу о учесталим провалама у Лазаревцу, своје искуство поделила је са нама Наташа Вучићевић, која са породицом живи у лазаревачком насељу Трећа месна заједница. Лопови су били у њеном стану, док је њена породица спавала.

 „Лопови не улазе већином код старијих лица и у приземље. Улазе и на први спрат и код људи који имају малу децу као сто је случај код мене и моје породице.

Код нас су се попели на први спрат и ушли кроз прозорчић од купатила, прошетали, узели шта су имали и изашли, односно искочили кроз другу терасу. Трагови су били по целом стану“, каже она.

По њеним речима, на ову провалну крађу, полиција није реаговала.

„Пријавили смо ујутру полицији, чекали да дођу да узму отиске, али нису се појавили са образложењем да је прошло много времена и да немају елемената да изађу на увиђај“, каже она.

По њеним речима, после два дана догодио се исти сценарио, у згради поред на првом спрату, само овај пут неуспешно тј. била је провала у покушају.

„Лопов је био мало непажљив, комшије су чуле нешто, погледали су и видели провлника који је кренуо да уђе на исти начин као и код нас, кроз мали прозор од купатила. Побегао је“.

Она додаје да се после два дана десила иста ситуација.

„Овај пут зграда преко пута. Ушли, изашли, готово. У међувремену сваки дан у мом окружењу чујем да је тамо негде некоме упао лопов. Разни делови града, Пауновића брдо, Тополњак…. Лопови као да неометано раде, без размишљања да ће бити ухваћени“, каже ова Лазаревчанка.

„Сама помисао да вам је неко био у стану док су ваша деца и ви спавали оставља невероватан страх у сопственом дому. Сигурност више не осећамо, што је јако тужно. Живимо у 21. веку где сви имају своја права и где су та права заштићена, па изгледа и лоповима“, каже Наташа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *