Лазаревчани у страху од пљачки

Последњих дана грађни Лазаревца су у страху, јер се, како незванично сазнајемо, учестало догађају пљачке на територији општине. На мети пљачкаша, како сазнајемо, најчешће су приземља стамбених зграда, и то станови у којим живе старија лица.

Оно што посебно плаши, јесте да пљачкаши у станове улаз ноћу, док људи спавају.

Осим станова, на мети су куће, гараже и помоћни објекти дворишних кућа из којих односе алат и остале вредности, а како сазнајемо, у сеоским срединама одвози се и продаје чак и сено.

Људи траже заштиту

У прилог чињеници да су крађе све учесталије говори и то да је изузетно повећана потражња за алармима и видео надзорима.

Слободан Жујевић из фирме „X3Tehnology“ каже дa се пословима електронског обезбеђења објеката фирма бави већ скоро 15 година.

„Можемо рећи да је у последње време повећана потражња различитих система којима грађани, али и правна лица, покушавају повећати безбедност својих стамбено пословних објеката. При помену електронског обезбеђења објеката, прва асоцијација су обично системи за видео надзор. Међутим, због промене методологије извршења провала од стране починиоца, у последње време као најефикаснији системи, према нашем сазнању, издвајају се противпровални алармни системи“, каже он. 

Жујевић додаје да противпровални системи делују превентивно, веома су лаки за коришћење, а вредност им је веома слична са системима за видео надзор.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *