Идентификовaн могући починилац загађења реке Пештан

Након телефонске пријаве грађана 31.03.2020. године, да је река Пештан на потезу од Рудоваца до Барошевца, интензивно плаве боје са непријатним мирисом лице места одмах су обишли командант Штаба за ванредне ситуације ГО Лазаревац Бојан Синђелић са сарадницима, начелник Одељења за инспекцијске послове Управе ГО Лазаревац Мирослав Милосављевић и припдници Министарства унутрашњих послова. О ванредном догађају одмах је обевештена републичка Агенција за заштиту животне средине.

Дана 01.04.2020. године представници Агенције за заштиту животне средине обишли су локацију у циљу даљег поступања и узели узорке воде из реке Пештан. О наведеном догађају обавештен је и надлежни водопривредни инспектор.

Према информацијама добијеним из ПС Лазаревац обавештавамо грађане да су припадници Полицијске станице Лазаревац оперативним радом на терену већ идентификовали једног од могућих починилаца са основаном сумњом да је извршио загађење реке Пештан. Ради се о лицу са иницијалима Д.С из Рудоваца, док се за осталим починиоцима и даље трага.

Обавештавамо грађане Малих Црљена, Рудоваца и Барошеваца да ће о анализама узетих узорака воде из реке Пештан бити обавештени одмах по пристизању резулатата.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *