Завршено анкетирање грађана о изради буџета ГО Лазаревац

Лазаревчани су у претходних недељу дана у писаној или електронској форми могли да се изјасне о томе на који начин би желели да новац из буџета за 2021. годину буде распоређен. Они су могли да гласају за два од неколико понуђених предлога, уз могућност додавања предлога који није био наведен, а ову шансу искористило је 2.355 наших суграђана.

Општина ће се потрудити да ти предлози буду и реализовани и у складу са опредељеним новчаним средствима, истакао је председник општине Лазаревац Бојан Стевић. Око 55 одсто грађана у анкети је као примедбу изнео проблем водоснабдевања, на другом месту је путна инфраструктура, а на трећем недостатак канализације. Затим, једна од примедби је и недостатак паркинг простора у централном градском језгру. Што се тиче области у које је неопходно повећати улагања, наши суграђани гласали су за веће субвенције намењене пољопривредницима, изградњу паркића, реновирање школа, заштиту животне средине, побољшано здравство и друго.

Стевић је истакао да грађани лазаревачке општине по први пут учествују у креирању буџета и да је задовољан бројем људи који су се одазвали и дали своје мишљење.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *