Вртић у Великим Црљенима чека боље дане

Објекат у коме је вртић смештен налази се у власништву ЕПС-а, а све њихове зграде морају да испуњавају одређене услове противпожарне заштите и из тог разлога објекат не може да се приведе намени.

Према речима председника Скупштине ГО Лазаревац,  Томислава Рикановића, који је и сам из овог места, а био је и носилац листе на протеклим изборима, каже да сама Месна заједница нема никакву надлежност, а да је главни кривац што проблем није решен директорка ПУ „Ракила Котаров Вукa“ у Лазаревцу.

„Она уопште није показала ни мало разумевања, воље и жеље да помогне што се тиче вртића у Великим Црљенима. Једини коме дугујемо захвалност и ко је наквише заслужан  за то што је урађено и оволико, јесте директор Термоелектране, Радослав Милановић. Све корекције које су тражили надлежни из противпожарне заштите и сектора за ванредне ситуације, јесте да се испуне услови што се тиче безбедности. Све је то он урадио. Сада су проблем 300 000 динара у вези струје, међутим, њима је истекао уговор са фирмом „Косово Обилић“ која је радила тај део посла и тренутно нема могућност да изврши плаћање. Директор Миловановић је тражио помоћ општине и ми смо ребалансом определили средства, али законски општина не може да уплати тај новац. Сада се тражи начин да се новац у складу са законом исплати поменутој фирми како би се радови привели крају“, каже Рикановић.

„Иначе, директорка ПУ „Ракила Котаров Вука“ није показала никакву кооперативност и са њене стране нисмо имали апсолутно никакву помоћ, а сигуран сам да је преко Града Београда и Секретаријата могла да помогне у решавању проблема вртића у Црљенима“, додаје он.

„Незадовољство родитеља и самих мештана ове меснее заједнице је са разлогом. Ја мислим да је вртић у Црљенима један од најбоље опремљених на територији ГО Лазаревац и надам се да ће он у наредних месец дана поново бити у функцији. До тада малишани овог узраста иду у адаптиран простор у нашој основној школи“, каже он.  Велики број родитеља не жели своју децу да одводи у овај простор обзиром да нису испуњени одређени услови.

Покушавајући да информације о проблему објекта вртића у МЗ Велики Црљени пронађемо у надлежној установи, ПУ „Ракила Котаров Вука“, добили смо одговор да директорка ове установе не даје изјаве за медије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *