Вода се повукла, следи санација штете (ВИДЕО)

Према подацима надлежних, у лазаревачким месним заједницама, услед изливања река Турија и Пештан, поплављена су 154 домаћинства.

Након што се вода данас повикла, следи санација штете, рекао је председник општине Бојан Стевић. Према његовим речима, у 71 домаћинству вода је ушла у саме куће и 83 помоћна објекта. Стевић је истакао да ће комисија током данашњег дана кренути у обилазак свих домаћинстава.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је јуче место Јунковац  и том приликом нагласио да ће припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, који су пуним капацитетом ангажовани на евакуацији угроженог становништва и црпљењу воде, бити уз грађане и помагати им како би се у што скоријем року вратили у своје домове.

У разговору са мештанима Јунковца, министар Гашић је рекао да су спасилачке службе претходних дана обилазиле ово подручје и упозоравале грађане на могуће опасности од поплава изазваних обилним падавинама.

„Сада ћемо да вам помогнемо, да очистимо све како бисте се вратили својим кућама. Спасиоци ватрогасци ће бити са вама све док не санирамо штету и биће ту како бисте били безбедни. 1.800 наших припадника је нон-стоп на терену. Учиниће све што могу, да исцрпе воду, изнесу намештај да би Штаб за ванредне ситуације могао да направи попис да вам надокнадимо штету коју сте претрпели“, рекао је министар и истакао да ће се залагати да се заједничким радом са надлежним службама и локалном самоуправом реши проблем изливања реке Турије како до поплава не би долазило.

„Ово питање мора да се реши, и од тога нећемо одустати“, рекао је министар.

Иначе велику штету од поплава претрпели су и мештани Рудоваца, Малих Црљена, Медошевца и Вреоца.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *