Опроштајна приредба матураната Гиманзије Лазаревац (ВИДЕО Пруга ТВ)

Свечана приредба поводом одласка још једне генерације матураната лазаревачке Гимназије одржана је у Центру за културу Лазаревац у понедељак 12. јуна. Уз богат програм који су приредили ученици заједено са професорима, додељене су дипломе и пригодни поклони.

Ђак генерације, на основу остварених резултата, за школску 2022/2023. годину је Ленка Милићевић, ученица одељења 4/4.  

Носиоци Вукове дипломе за школску 2022/2023. годину су: Александар Рабреновић 4/1, Рајна Мијушковић 4/3, Ленка Милићевић 4/4, Ђурђа Милићевић 4/4, Јована Богуновић 4/5 и Сара Дашић 4/5. 

Директорка Гимназије Јасна Богуновић Марковић истакла је да је ова генерација у претходне четири године прошла кроз веома тежак период. 

“То су биле три године короне, дојаве о бомбама, и на крају трагедије које су нас задесиле почетком маја. Упркос свему томе они су успели да приведу своје гимназијско образовање крају и зато нам је посебно драго. Надамо се успешном наставку њуховог академског образовања”.

Свечаној приредби присуствовао је и председник Градске општине Лазаревац Бојан Стевић.

“Градска општина Лазаревац је прошле године извршила озакоњење објекта Гимназије у Лазаревцу чиме су се стекли услови за даље улагање, односно реконструкцију овог објекта. У наредном периоду очекује нас почетак радова на комплетној замени столарије на објекту Гимназије, а након тога и реконструкција санитарних чворова. Ученици Гимназије до почетка наредне школске године добиће 9 најсавременијих панела, односно електронских табли за бољу и квалитетнију наставу” рекао је Стевић овом приликом и упутио честитке свим матурантима и пожелео им пуно успеха у даљем животу и школовању.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *