Упис у вртић почиње у понедељак

У овом периоду родитељи треба да предају попуњен захтев за упис детета, који се може преузети у објекту „Детињњство“ у улици Даре Ранђић бр.1 у Лазаревцу. Захтеви се могу поднети и путем електронске услуге на националном порталу електронскее управе Владе Републике Србије ( www.euprava.gov.rs)  и на интерет порталу Градеске управе Града Београдаа (www.euprava.beograd.org.rs ) .

У ПУ „Ракила Котаров Вука“ у Лазааревцу мали је број слободних места за пријем малишана, рекла је одговорна медицинска сестра у овој устаанови, Гордана Кулић.

– Ми смо прошле године изашли у сусрет великом броју родитеља, тако да ове године можемо да  примимо само децу јасленог узраста, а када су у питању деца са навршене три године до поласка у школу, може се уписати веома мали број, рекла је она.

Што се тиче предшколаца она деца која су већ у вртићу у старијим групама, сада прелазе у целодневни припремни предшколски програм и цалодневни боравак је већ попуњен децом која су већ похађала вртић. Упис за четворочасновни ПП програм такође траје од 9 – 20 маја ове године, рекла је Кулић.  Овај програм биће реализован у основним школама Кнез Лазар и Дуле Караклајић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *