Удружење грађана „Уједињени за Лазаревац“ у новој акцији „Чеп за хендикеп“

Удружење грађана „Уједињени за Лазаревац“ интензивно учествује већ дужи период у акцији „Чеп за хендикеп“ у оквиру које се пластични затварачи сакупљају и рециклирају, а од прикупљеног новца помаже се особама са хендикепом у набавци инвалидских колица и неопходних ортопедских помагала.

Овој акцији прикључили су се ученици ОШ „Војислав Вока Савић“ и корисници Дневног боравка из Треће месне заједнице, истакла је чланица удружења Јелена Вукић која је позвала све заинтересоване да сачувају чепове и донесу их у просторије удружења средом и петком од 19 часова.

Удружење грађана „Уједињени за Лазаревац“ по десети пут уручило је чепове оснивачу Удружења „Чеп за хендикеп“ Зорану Мартинову, који је том приликом рекао: „Појачана је емпатија према особама са инвалидитетом, поготово након једноипомесечног затварања у ванредној ситуацији, јер су људи схватили да је неко затворен тих месец и по дана, а неко цео живот“.

Визија Удружења „Чеп за хендикеп“ је промоција хуманих вредности и волонтерског активизма, едукација о проблемима са којима се особе са инвалидитетом сусрећу. Организација „Уједињени за Лазаревац“ наставља са хуманитарним активностима и у наредном периоду.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *