Ученици Гимназије у Лазаревцу први на такмичењу у прављењу игрица

У организацији Регионалног иновационог стартап центра Ваљево и Факултета здравствених, правних и пословних студија Универзитета Сингидунум и подршку Кабинета министра за иновације и технолошки развој Републике Србије одржано је такмичење у прављењу игара.

Ученици Гимназије у Лазаревцу Михаило Ракићевић, Наталија Николић, Стефан Маринковић и Ивана Вучићевић, који су учествовали као тим, освојили су прво место у „Хекатону“. „Требало је да направимо своју игрицу која је намењена старијима од 16 година и која је едукативног карактера. Креирали смо детективску игру базирану на игрици и филму, где су се уз помоћ загонетки решавала убиства“, објашњава Ивана.

Ђаке је на такмичење водио професор информатике Стјепан Хелдрих, који већ има сарадњу са овом стартап компанијом и који истиче да је пријатно изненађен што су баш његови ученици освоји прво место.

Такмичење је пре свега осмишљено и организовано са циљем да се млади едукују и заинтересују за ову област која је данас изузетно популарна у целом свету, а такмичили су се ученици четвртог разреда средњих школа из Ваљева, Лазаревца, Лајковца и Осечине, као и студенти IT смера на Факултету здравствених и пословних студија.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *