Никодијевић посетио ЈПКП Лазаревац

Јавно предузеће за комуналну привреду Лазаревац, обишао је Никола Никодијевић, председник Скупштине Града Београда, који је овом приликом рекао да ниво и квалитет комуналних услуга у свакој општини, па и у Лазаревцу, пресудно утичу на квалитет живота грађана.

 „Зато нам је у највишем интересу да наша комунална предузећа, у било којој од 17 општина добро раде и пружају квалитетну услугу. Слична ситуација је и са лазаревачким комуналним предузећем, које пружа више комуналних услуга. Овде се заиста на посебан начин посвећује пажња квалитету воде. Хроничан проблем је количина воде и то не само за Лазаревац. Верујем да ће овај проблем бити у будућности решен с обзиром да се раде три бунара, два са ЕПС-ом, а један ради општина“, рекао је он.

Директор лазаревачког комуналног Алексанар Арсеновић се захвалио Никодијевићу на посети и подршци, уз објaшњење реалних могућности да се превазиђу проблеми предузећа. „Основне делатности комуналног предузећа су добро снабдевање водом и чистоћа града. У томе се и огледа квалитет рада фирме. Желим да се захвалим ГО Лазаревац која је учинила да добијемо нова возила за чишћење смећа, те је и та услуга боља. Што се тиче водоснабдевања, одувек имамо добар квалитет воде, али последњих неколико година имамо проблем са недостатком количине воде. Уз смањење губитака и бушењем нових бунара, надам се да ћемо бити спремни за следеће лето и да ће Лазаревчани бити довољно снабдевени водом“, рекао је Арсеновић.

Заменик председника општине Лазаревац Милоје Живановић, обраћајући се новинарима, рекао је да је тренутни менаџмент комуналног наследио велике проблеме, те да морају са тим да се изборе. Том приликом Живановић је похвалио ново руководство комуналног предузећа у Лајковцу које је, по његовим речима, тотално променило пословну политику и успело да значајно смањи губитке воде, који су раније били изузетно велики.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *