У ЛАЈКОВЦУ СВЕКЕ ГОДjНЕ СВЕ ВjШЕ ЂАКА ПРВАКА

У име добродошлице за ђаке прваке, коjих jе ове године у Лаjковцу 155, у културном центру „Хаџи Рувим“ изведена jе представа „Првак Јеца и остала деца“, а подељени су им и пригодни поклони.

Lajkovac Prvi Septembar

Добродошлица jе организована у сарадњи културног центра и општине, а малишане jе наjпре поздравио председник општине Живорад Боjичић истичући задовољство што броj ђака првака у Лаjковцу расте из године у годину.

„Осећам се jако поносан што стоjим овде пред вама и што jе у овоj сали много више ђака првака него прошле године. Честитам вам почетак школске године, ваши родитељи и васпитачи могу бити поносни на вас. Желим вам да у даљем животу превазиђете и ваше родитеље, и ваше васпитаче и ваше учитеље“, између осталог поручио jе Боjичић малишанима.

Ове године у први разред кренуло jе 37 малишана више у односу на претходну годину, а према подацима, наредне године биће их и више него ове. У основноj школи „Миле Дубљевић“ са истуреним одељењима има 115 првака и у школи у Јабучjу 40.

Тренд подршке наталитету, општина Лаjковац максимално подржава и прати. Наиме, за незапослене маjке ове године из буџета jе издвоjена jеднократна помоћ у износу од 120 хиљада динара, а за запослене 60 хиљада. Општина у потпуности финансира и програм вантелесне оплодње за парове коjи живе на овоj териториjи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *