У Лајковцу обележен Светски дан деце оболеле од рака

“Као челнику локалне самоуправе, веома ми је драго што је НУРДОР изабрао општину Лајковац, као једног од организатора. Ми смо једна од три општине у колубарском округу, поред Уба и Ваљева, која Светски дан деце оболеле од рака обележава на овај начин и, искрено се надам, да ће обележавање овог дана у будућности прерасти у традицију. Пре свега, како бисмо подигли свест о овој веома тешкој болести, чија превенција и рано откривање у великој мери помаже да се та деца излече и да у будућности имају нормалан живот. Захваљујем се НУРДОР-у на позиву, ми смо се позиву радо одазвали и увек ћемо се одазивати манифестацијама овог типа”, истакао је овом приликом председник општине Лајковац, Андрија Живковић.

Ова хуманитарна акција се организује у склопу кампање “И ја се борим” и сва средства која су у оквиру ње прикупљена широм Србије, намењена су другој фази изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу.

“У току је изградња дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу и до сада је, отприлике половина новца већ прикупљена. Потребно је још око 25.000.000 динара и сви који су у могућности, могу да помогну слањем смс поруке на број 1150, чија је цена 100 динара, а у вези других видова помоћи и све друге информације, могу се наћи на сајту НУРДОР-а (www.nurdor.org)”, рекла је Марина Чаламаћ из Боговађе, волонтер НУРДОР-а од 2013. године.

Организацији овог хуманитарног скупа, прикључило се и Удружење грађана “Моја Боговађа”, као и Црвени крст Лајковац, а безрезервну подршку овој акцији пружила је и Оливера Ристић, мајка дечака из Лајковца који је успео да се избори са овом тешком болешћу.

“Од свег срца желим да свако дете у Србији, које се бори са овом тешком болешћу, буде излечено. Ово је једна, заиста, хумана акција и драго ми је да ју је Лајковац подржао и искрено се надам да ће следеће, а и сваке наредне године, подршка овој акцији бити све већа и већа, као и посећеност”, истакла је Оливера.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *