“Туцијада 2023” на Кременици у Бистрици 17. априла

Удружење за очување сећања на Велики рат “Кременица-Бистрица” организује такмичење у туцању јаја за децу основношколског узраста. Такмичење ће бити одржано у понедељак 17. априла на други дан Васкрса са почетком у 11,00 сати у Бистрици, на Кременици испред Меморијалне куће.

Догађај је замишљен као прослава највећег хришћанског празника Васкрса који нам долази у пролеће које само по себи симболизује радост, буђење природе и нови живот. У духу највећег хришћанског празника сви учесници такмичења ће од домаћина добити васкршње јаје на дар. А поред такмичења у туцању јаја где ће победити најтврђе јаје, биће изабрано и најлепше украшено јаје. Победницима следе пригодне награде.

Деца и сви посетиоци ће тог дана имати прилику да се фотографишу са српским ратницима, да чују кратки историјски час и рецитације родољубивих песама на тему Колубарске битке, да виде изложбу цртежа у част наше азбуке. Такође, тог дана ће на Кременици бити одрђана и промоција књиге о ћирилици, аутора Зорана Матића, члана Савеза потомака ратника Србије.

Позивамо све заинтересовање да дођу на Кременицу и придруже се овом фестивалу младости, љубави и вере у васкрс Србије.

Све додатне информације можете добити на бројеве телефона људи из организационог одбора: 063/8011-282 Милорад Кузмановић и 065/336-1152 Владан Јовичић. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *