Трибина „Мост ка пацијентима“ у Дому здравља

Учесници трибине били су др Драгана Матић, начелница Диспанзера за жене, Драгана Шкара, главна сестра хитне службе, Небојша Булатовић и проф.др. Милорад Ђоковић, представник Европског покрета у Србији и руководилац радног тима у Лазаревцу.

 „Програм Интегрисаног информационог система (ИЗИС) се у нашем Дому здравља примењује већ годину дана. Осмишљен је тако да олакшава рад запослених и побољшава задовољство корисника. Нама заказивање прегледа заиста олакшава посао. Избегавају се гужве у чекаоницама, а одговара и пацијентима то што не чекају по читав дан на прегледе.

Сем тога, пацијентима се заказују и прегледи на секундарном и терцијарном нивоу, што им олакшава одласке на прегледе и на контроле у Београд. На самом почетку је било мало проблема, као и увек када се уведе нешто ново. Сада то много боље функционише. Термини за прегледе се објављују месец дана унапред, тако да чекања на преглед дуже од овог периода, углавном нема.“ , речи су докторке Драгане Матић.         

ЕПуС у оквиру отварања поглавља за приступање Србије ЕУ спроводи пројекат који се назива „Партнерством до добре јавне управе“ и он траје већ две године. Међу 12 градова и општина у Србији који учествују, налази се и Лазаревац. Циљна група пројекта су здравство, полиција и школство. После обимног истраживања у мају наредне године биће објављени најважнији резултати пројекта са анкетом и причама преко 20 000 грађана, а публикација ће бити урађена под називом „Сива књига јавних услуга“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *