Тешка година и за лазаревачке угоститеље

Пандемија коронавируса задала је велики ударац угоститељским објектима чији су приходи знатно опали, најпре због потпуног затварања локала, а затим и због скраћеног радног времена. Иако је држава у децембру исплатила минималац за 12.037 угоститељских и туристичких предузећа у износу од 30.367 динара, ситуација је и даље тешка.

Смањен број гостију, мањи пазари и неизвесност да ли ће запослени остати без посла одржава се и на лазаревачке кафиће и ресторане. Власник кафе-играонице „Story“ Милош Марјановић, иначе бивши професионални кошаркаш, истиче да ситуација још увек није алармантна, али да је итекако лоша.

„Број гостију у локалу осетно је смањен, као и број деце коју родитељи доводе у играоницу, иако је хигијена у простору намењеном најмлађима, без обзира на пандемију, увек била на највишем нивоу. Кафе ‘Story’ познат је и по новогодишњим журкама које су у протеклих пар година организоване, међутим због тренутне ситуације ни њих неће бити. Као бивши спортиста навикао сам да се борим и не одустајем, тако да се надам да ће све ускоро кренути на боље“, каже Марјановић и додаје да радници запослени у његовој кафе-играоници нису добијали отказе.

Захваљујући ублаженим мерама сви угоститељски објекти и продавнице за предстојћи викенд радиће до 20 часова, док ће о евентуалним новим мерама за празнике Кризни штаб одлучивати на новој седници 28. децембра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *