Др Јован Милојевић: Рекордан број прегледа у децембру (ВИДЕО)

Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ у Лазаревцу највећи број пацијената заражених вирусом Ковид-19 забележио је 8. децембра када је регистровано 114 позитивних лица. Ипак, охрабрујући су подаци то што се број заражених свакодневно смањује и њих данас има око 50 на дневном нивоу.

Претпоставка је да ће вирус временом слабити, али да неће нестати због чега је препоручљиво примити вакцину која ће значајно смањити број оболелих или обезбедити блажу клиничку слику, објашњава директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ др Јован Милојевић. Он истиче да је вакцину против сезонског грипа до сада примило око 4.000 наших суграђана, што је велики број у поређењу са претходним годинама.

Што се тиче ситуације у ванболничком породилишту Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ број порођаја порастао за 30 одсто. „Приметили смо да у ковид пандемији наше суграђанке желе да се породе баш у нашем породилишту, јер су услови добри. Пацијенткиње су у потпуности заштићене, јер ни један лекар или сестра из ванболничког породилишта нису улазили у ковид систем“, каже др Милојевић.

О тренутној ситуацији са коронавирусом на територији општине Лазаревац, породиљама, вакцинама, превентивним прегледима и осталом можете погледати у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *