Свету Петку обележилe и медицинске сестре

Медицинске сестре и техничари запослени у Дому здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ обележили су 27. октобар, дан посвећен преподобној Параскеви, познатој као Света Петка, која је била заштитница жена и сиромашних.

У присуству свештеника Владе Димитријевића резан је славски колач, а ПР Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ Сузана Стојисављевић честитала је свим запосленима и истакла да све медицинске сестре и техничари пружају изузетан напор како би одговорно обављали свој посао. „Дом здравља покушава да сваке године буде све бољи и бољи, а примарна здравствена заштита нама је на првом месту. Рад медицинских сестара, техничара и лекара не завршава се само на пацијенту који дође код нас у установу, већ покушавамо да обухватимо комплетну нашу средину. Улазимо у вртиће, предшколске установе, школе, бринемо о пензионерима… Здравствени радници се изузетно труде, јер су здравствени корисници увек на првом месту“, рекла је Стојисављевићева.

Домаћице славе ове године била је Бисерке Цветковић из патронажне службе, док следеће године ту част преузима сестра Драгана Шкара из хитне службе Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *