Изложба пољопривредне механизације испред општине Лазаревац

Изложба пољопривредне механизације и прикључних машина одржана је на платоу испред општине Лазаревац, док су излагачи били неки од суграђана који су остварили субвенције и подстицаје града Београда у протеклом периоду.

Изложбу је посетио и градски секретар за привреду Милинко Величковић, који је рекао да је прошле године Лазаревац добио 42 прикључне машине, док их је ове године било 73. „Године 2014. град Београд је кренуо са 20 милиона субвенција за пољопривредне произвођаче, а 2019. дошли смо до износа од 200 милиона. То је један озбиљан раст и озбиљна помоћ за пољопривредне произвођаче, јер ми као град све више развијамо пољопривреду и помажемо да људи остану на селу“, рекао је Величковић и истакао да је општина Лазаревац ове године добила преко 28 милиона, што је показатељ да се ради добра промоција, али и да је пољопривреда изузетно развијена.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић похвалио је Канцеларију за пољопривреду, која се труди да сваком пољопривредном произвођачу објасни на који начин може да оствари субвенције.

Горан Пајић из Степојевца један је пољопривредника који је остварио субвенцију. Он је купио пнеуматску сејалицу чија је цена била око 760.000 динара, од чега је град Београд платио 80 одсто од укупне цене.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *