Све службе у Лазаревцу приправне

„Помоћна механизација РБ „Колубара“ у пуној је приправности и пре свега ради на чишћењу прилаза коповима, ЈПКП дежура 24 часа, обилазе се магистрални водови, приоритет су чишћење саобрћајница и редовно водоснабдевање“, рекао је директор лазаревачког комуналног предузећа, Милисав Крстовић.

У ЈП „Топлификација“ нема већих проблема. „Механизација којом ово предузеће располаже биће стављена на располагање Штабу за ванредне ситуације“, истакао је директор Вукашин Јањевић.

За Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, највећи проблем могу да представљају нерашчишћени путеви и приилази домовима пацијената којима је потребно указати хитну медицинску помоћ. За време божићних прзника педијатрија ће радити од 8 до 18 часова док ће служба хитне помоћи радити од 0 до 24.

Лазаревачка полиција и ватрогасно-спасилачка јединица кординираће са Штабом за ванредне ситуације, Црвени крст располаже са довољним количинама хране, ћебади и средстава за личну хигијену, а у случају потребе, Штабу ће на располагању бити и њихов мобилни тим.

У Саобраћајном предузећу „Ластра“ нема већих проблема и они су спремни да помогну Штабу стављањем у службу механичара, уколико се за то укаже потреба.

У Термоелектрани Велики Црљени раде два блока која испоручују довољну количину топлотне енергије.

Након састанка, председник општине Бојан Синђеелић истакао је да су обезбеђене довољне количине индустријске соли и апеловао на грађане и председнике кућних савета да со преузму на пункту код водовода.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *