Сутра званично крај школске године за осмаке

Полагање завршног испита је сваке године уобичајена пракса и на тај начин ученици се упознају са полагањем испита у измењеним условима, на које нису навикли током школовања.

„Полаже се  у холу, сали, или у великим просторима у школама и сви ученици имају исте услове, што и јесте циљ полагања овог завршног испита.

Што се тиче резултата пробног испита, они више служе као смерница наставницима, због саме припреме, како би на основу њих могли да процене које области су слабије припремљене“, каже председница актива директора школа на територији ГО Лазаревац , Мирјана Јоксимовић.

Ученици осмог разреда званично завршавају школску годину 30. маја, али све док она траје биће организоване припреме за завршни испит.

Полагање завршног испита заказано је за 14. 15. и 16. јун.

  1. јуна полаже се српски, 15. математика, док ће 16. јуна бити одржан комбиновани тест. По календару уписа, 23. јуна биће објављени коначни резиултати, затим следи попуњавање листе жеља и распоред по средњим школама.

Први уписни круг је 4. јула, тако да ће тада бити познато који ученик је уписан у коју средњу школу и ученици ће 4. и 5. јула моћи да се упишу у жељене школе, а они који нису успели у првом уписном кругу , они ће већ 4. јула попуњавати листе жеља за други уписни круг за преостала слободна места и 7. јула ће моћи да се упишу у школу“, каже Јоксимовић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *