Субвенционисани садни материјал воћа и винове лозе за 20 пољопривредника

Уговоре о додели сертификованог субвенционисаног садног материјала воћа и винове лозе потписао је данас председник ГО Лазаревац Бојан Стевић заједно са 20 пољопривредних произвођача. Овај садни материјал општина је субвенционисала од 60 до 80 посто од његове укупне вредности.

Ова година је била рекордна, јер је за преко 50 газдинстава остварен подстицај у пољопривредној механизацији, сточарство је богатије за 50 приплодних грла, 60 пчелара добило је нове кошнице и пратећу опрему, постављени су нови стакленици. Значано је и то што је велик пораст пољопривредних газдинстава на територији Лазаревца, истакао је члан Већа ГО Лазаревац задужен за пољопривреду Ненад Бачанац.

Другу годину заредом Иван Ранковић аплицира за саднице дуње и његов циљ је да има између 400 и 500 садница. Ранковић каже да сваки вид субвенције представља велику олакшицу, јер се у воћарству до пуног рода чека по неколико година, а до тада се само улаже.

Субвенцију је остварио и Младен Гајић који има винарију основану пре пет година. Његов виноград простире се на око хектар и по земљишта, а у плану је да га прошири за још 1.000 чокота тамјанике.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *