Столеће од оснивања Организације резервних војних старешина

Чланови Организације резервних војних старешина општине Лазаревац положили су венац на Споменик српском ратнику, одали почаст оснивачу војводи Степи Степановићу и свим резервним старешинама ОРВС Лазаревац и тако обележили 100 година постојања ове организације.

У Библиотеци „Димитрије Туцовић“ потом је уследила свечана академија која је отворена наступом МШ „Марко Тајчевић“ и химном „Боже правде“, након чега је пуковник у пензији Бранислав Аночић, председник ОРВС Лазаревац, рецитовао песму „Плаву гробницу“ песника Милутина Бојића.

По речима Аночића који је говорио о значају овог јубилеја организација је формирана 15. септембра 1919. године, тачно годину дана након пробоја Солунског фронта и то има симболичан значај.

На свечаној академији додељене су захвалнице за успешну сарадњу и несебичну помоћ општини Лазаревац, ЕПС – Огранак РБ „Колубара“, Команди за обуку Генералштаба Војске Србије, Управи за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Републике Србије, Библиотеци „Димитрије Туцовић“ и осталим заслужним организацијама, предузетницима и медијским кућама.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *