Лазаревац добио Јединствено управно место

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и министарка правде Грузије Теа Цулукијани, заједно са представницима општине Лазаревац, свечано су отворили Јединствено управно место која је још једна у низу новина у оквиру реформе јавне управе, а чије је отварање ресорно министарство подржало са 8,65 милиона динара.


Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић истакао је да је општина конкурисала у Министарству државне управе и локалне самоуправе за пројекат Јединствено управно место, чиме је постала прва општина у Србији, од њих осам, која га је спровела. Синђелић се овом приликом захвалио министру Ружићу, као и државном секретару Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојану Стевићу који су помогли да се овај пројекат успешно реализује.

Грузија је једна од најбољих примера и лидер у пружању модерних услуга грађанима и већ две године траје процес имплементације тог успешног модела. „Данас смо имали ту част да заједно отворимо Јединствено управно место у Лазаревцу и главна порука је та да управа треба да буде подршка свакој грађанки и грађанину“, рекао је Ружић.

Министарка Цулукијани, која ових дана борави у посети Србији, истакла је да је ова новина велико постигнуће које ће допринети бољем и удобнијем функционисању живота свих мештана.

Основна идеја увођења јединственог шалтера, који се налази у згради општине Лазаревац, јесте да омогући грађанима да на једном месту добију све информације, поднесу само један захтев и комуницирају са једним службеником како би добили потребно решење, а управа је дужна да посао заврши што пре, уз минимално новчано оптерећење.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *