Спортска хала за ученике средњих школа у Лазаревцу (ВИДЕО)

Ђаци Гимназије у Лазаревцу и Техничке школе „Колубара“ добиће спортску халу. Овај пројекат реализује ГО Лазаревац у сарадњи са Градом Београдом.

Градоначелник Београда др Зоран Радојичић посетио је овим поводом Лазаревац и обишао лазаревачке средње школе. Реч је о савременом објекту величине 1.500 квадрата, који ће имати различите садржаје. „Радујем се овом пројекту. Верујем да ћемо га реализовати у планираном року, да ће цела процедура тендера бити брзо обављена по Новој години и да ћемо наћи доброг извођача који ће пројекат да уради квалитетно и на време“, рекао је Радојичић. Сала ће бити изграђена на два нивоа, са спортском халом, халом за гимнастику и осталим пропратним просторијама.

У ове две средње школе наставу похађа преко 1.600 ученика и они часове физичког васпитања имају напољу или у сали СРЦ „Колубара“, тако да ће им овај објекат бити од велике користи, рекао је Бојан Стевић, председник општине Лазаревац.

Градоначелник је подсетио и на проблем водоснабдевања и додао да је на Пештану пре неколико дана почело да се ради на бушотинама: „Имаћемо три бунара која ће лети обезбеђивати додатне количине воде и на тај начин ћемо решити проблем који се појављивао у прошлости. То је био проблем и када сам ја живео у Лазаревцу, тако да ми је драго што ћемо коначно успети да овим пројектом дамо свој допринос“.

Радојичић је истакао да ће Град Београд и Општина Лазаревац учинити све у својој моћи како би комунална предузећа на овој општини била што успешнија у пружању услуга грађанима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *