Снимање нове игране серије „Камионџије“ на Убу (ВИДЕО)

Прва епизода нове игране серија „Камионџије“, према сценарију Гордана Михића и у режији Филипа Чоловића, снимљена је на Убу 29. маја, док снимање других епизода у овом месту и даље траје. Иако је прва асоцијација стара серија са култним Пајом и Јаретом, реч је о новим ликовима – Баји и Жићи, које ће играти глумци Ненад Јездић и Тихомир Станић.

Редитељ Филип Чоловић објашњава да њихове догодовштине прате однос између њих и друштва уопште: „Док су први Паја и Јаре били на неки начин хероји, мислим да ће ови наши пре бити гледани као аутсајдери, јер је капиталистичко друштво преовладало и сада је то прича о два мала човека која се не сналазе и која преживљавају. Серија визуелно другачије изгледа, мало су ишчашени и ликови и односи, али је оно Михићевско остало, а то је борба малог човека против система, проблема у друштву и породици“ каже Чоловић.

Поред Јездића и Станића, у серији играју Паулина Манов, Бранислав Зеремски, Јелена Ступљанин, Небојша Илић, Бојан Димитријевић, Марко Гверо и многи други, док је премијерно емитовање 20 епизода планирано за крај године на првом програму РТС.

Лик који игра Тихомир Станић је Жића, библиотекар који је остао без посла, а онда стицајем околности почео да ради као аутопревозник. Шта Станић каже о новој улози погледате у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *