Одржане Спортске игре младих у Лазаревцу (ВИДЕО)

Караван радости и пријатељства Дунав осигурања Спортских игара младих по први пут одржан је у Лазаревцу где су на теренима Спортско-рекреативног центра „Колубара“ одржани турнири у баскету и малом фудбалу.

Промотер овогодишњих Спортских игара младих, које се иначе одржавају и у Босни и Херцеговини и Хрватској, на нивоу Републике Србије је Немања Матић, док је у Лазаревцу то био Стефан Бирчевић.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић присуствовао је отварању игара и том приликом рекао: „Један од програмских циљева новоизабраног руководства је подршка младима, кроз изградњу и реконстукцију паркова за најмлађе, спортских објеката, терена и подстицање образовања. Циљ је да се млади изведу на прави пут, јер то свима нама гарантује сигурну и стабилну будућност“.

Кошаркаш Стефан Бирчевић захвалио се свима који су помогли да се овај догађај организује и истакао да је велика част што је караван дошао у Лазаревац, док је председница Спортских игара младих Ивана Јовановић истакла да је управо Бирчевић покушао да афирмше децу како би заволела ову манифестацију и учествовала у њој. „Сигурна сам да ће се наша деца лепо дружити и да ће у Лазаревцу победити другарство, што је иначе наш главни мото. Сарадња са локалном самоуправом је заиста лепа, а представници општине Лазаревца су нам указали поверење“, рекла је Јовановић и додала да су предузете све мере како би деца могла безбедно да се друже. Она је овом приликом председнику лазаревачке општине Бојану Стевићу уручила повељу пријатељства.

Најбољи спортисти оствариће право да се пласирају на државно првенство Спортских игара младих Србије које ће се од 11. до 27. септембра одржати у Брзећу, где се налазе спортски терени хотела „Јуниор“. Уколико епидемиолошка ситуација то буде дозволила победници државног финала представљаће канцеларију Спортских игара младих Србије на велико међународном финалу које ће се одржати у Сплиту.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *