Сјајне награде за лептириће

“У периоду који је за нама, морамо да се похвалимо бројним наградама. Деца, прошлогодишњи победници Фестивала модерног плеса и традиционалних игара у Пожаревцу, у марту месецу су у Смедереву на Фестивалу музичког стваралаштва, добили прву награду за перформанс са тачком “Грозница Лептирићеве вечери”, а деца старије групе, са тачком “У духу православља”. У недељу, 15. априла, у Мионици је одржана прва “Мала олимпијада”, на којој је учествовало осам предшколских установа из колубарско-мачванског округа. Наша установа је победила, а представљали су нас предшколци из Јабучја. Наши малишани су учествовали и на раковичком карневалу, који је ревијалног карактера, и ту смо наступили са две тачке, са “Чарлстоном”, и тачком “Чоколадни лептирићи”. Морам да кажем и то да смо, ван нашег годишњег плана рада, добили два позива за наше победнике који играју у “Грозници Лептирићеве вечери” па су 12. априла били једини гости на зрењанинској смотри годишњег васпитно-образовног рада и извели су ту тачку, а прилика је била идеална и да деца обиђу град Зрењанин, да посете Царску бару и ПУ “Маслачак”. А пошто су они учествовали и на Фестивалу хумора за децу у Лазаревцу, испред ТО града Крагујевца, позвани су као специјални гости на овогодишњи Ђурђевдански карневал, који ће бити одржан 06. маја”, рекла је за Праве новине, директорка ПУ “Лептирић”, Мила Митровић.

Малишани лајковачке предшколске установе се спремају и за летње карневале и фестивале, попут карневала у Врњачкој Бањи и “Бејби Егзит”-а.

“Бејби Егзит се одржава 14. маја ове године, на Петроварадинској тврђави. То је Фестивал оптимизма, посвећен Светском дану породице, и тамо ће наступити средња и старија предшколска група са тачкама “Гангнам стајл” и “Динг донг”.  А на фестивалу који ће бити одржан 27. маја у Пожаревцу, учествоваће три наше групе. Прошлогодишњи победници сада се спремају са тачком “Лептирићев лет кроз Србију”, а са тачкама “Чарлстон” и “У духу православља”, такмичиће се старија предшколска група”, закључила је директорка лајковачког вртића.

Сви Лајковчани, имаће прилику да виде све ове тачке на завршној приредби предшколаца, која представља ретроспективу рада ПУ “Лептирић” у претходних годину дана, а која ће бити одржана 01. јуна у лајковачкој Хали спортова.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *